Медове вино — напій богів!!

Сучасне фруктове вино з великим потенціалом

Останнім часом традиційні напої стають знову популярними, і повертаються в приватне виробництво. Віскі і джин — всім відомі приклади з міцних алкогольних напоїв. Міні-пивоварні були засновані, як альтернатива масовому виробництву, і стали настільки популярні, що великі пивоварні компанії інвестують в їх розвиток. В результаті, крафтового пиво стало звичною альтернативою традиційним пивним смакам. Показники продажів сидру також значно зросли, так чому б не звернеться до меду і його алкогольним похідним?
Вибір сировини відіграє вирішальну роль. Основою є мед, але не всі види меду однакові. І походження і склад меду дуже важливі, і вони залежать від рослин, пилок яких доступна бджолам. Ми розрізняємо поліфлоральние і чисті (монофлоральние) меди, такі як акація, конюшина і рапс. Другим вирішальним фактором є вибір дріжджів. У минулому процес бродіння був спонтанним, що іноді призводило до застрявання бродіння і появи неприємних нот. В даний час використовуються спеціальні дріжджі для отримання типового профілю медовухи. Ароматичні характеристики напою можна регулювати шляхом вибору штаму дріжджів. Оскільки мед містить велику кількість фруктози, для отримання сухого меду необхідно використовувати дріжджові штами, які перетворюють якомога більше фруктози в спирт.

Ароматичні характеристики окремих штамів дріжджів так само важливі, як і фактичні показники ферментації. Вони можуть варіюватися від знайомих медових нот до квіткових і пряних ароматов.терістікі окремих штамів дріжджів так само важливі, як і фактичні показники ферментації. Вони можуть варіюватися від знайомих медових нот до квіткових і пряних ароматів.

Дріжджі Еноферм Ікон Еноферм Інтердрай Еноферм тип Пино Еноферм X-treme
Тип дрижджів Cerevisiae Cerevisiae Cerevisiae Bayanus
Аромат Фруктово-квітковий Свіжі медові ноти Квіткові ноти Пряні ноти
початок ферментації
в годинах
10-20 10-20 10-20 30
Концентрація інокуляції
в г / л
20-30 20-30 20-30 20-30
Потреби в поживних речовинах Низький Помірний Високий Низький
Рекомендована температура ферментирование 18-25°С 18-22°С 18-22°С 10-22°С
Толерантність до алкоголю До 16% об. До 14% об. До 16% об. До 17% об.

Мед, як середовище, містить мало поживних речовин, які можуть бути використані дріжджами, тому необхідно забезпечити гарне додаткове харчування для дріжджів. Комплексні поживні речовини, такі як VitaFerm ® Ultra, є хорошим способом забезпечення певної ферментації. Продуктивність бродіння також поліпшується завдяки гарній подачі VitaDrive ® F 3 до дріжджів під час регідратації.

Поступове додавання поживних речовин і поділ потреби в поживних речовинах на три частини — це рецепт для успішної швидкої ферментації для створення ароматного кінцевого продукту. Трохи целюлози CelluFluxx ® P 50 слід додати для збільшення поверхні фільтруючого шару і, таким чином, кращого виділення CO2.

Якщо бродіння закінчилося, рекомендується швидко додати дріжджі, щоб отримати свіжий фруктовий букет. У той же час додається кадіфіт (SO2) для запобігання окислення, а потім продукт очищається від бентоніту ( NaCalit® Pore-Tec ) і золю кремнезему ( Klar-Sol Speedfloc ) для освітлення меду.

Якою медовуха повинна бути на смак? Мед можна використовувати для коригування кількості залишкового цукру (сухого, напівсолодкого або солодкого).

Додавання фруктових соків, таких як вишня, для створення так званої «крові вікінгів», є звичайною практикою. Медовуха може використовуватися як альтернатива глінтвейну (Glühwein) з додаванням спецій. Таніни, такі як Tannivin® Grape або Tannivin® EH , дають меду більше відчуття повноти смаку. Дубові чіпси із серії “e”. Bois® додає нотку, що нагадує бродіння в бочці, в готовий напій. Уява може розігратися.

Медовуха є захоплюючим напоєм, і може виявитися довгостроковим доповненням до портфеля.

+38 (067) 620-43-34
info@tastecraft.com.ua

Зв’яжіться з нами!