Найміцніший алкоголь

У всьому світі існує маса різноманітних спиртних напоїв. У кожної країни і кожної культури є свій традиційний міцний алкоголь, але який алкоголь найміцніший в світі ви зможете дізнатися з цієї статті — ми вже зібрали для вас всю інформацію, так що — читайте, буде цікаво.

Не нудна класифікація

Найбільш популярним і одним з найефективніших методів приготування міцного алкоголю є дистиляція. Цей метод тримає першість з 19 століття, коли і був винайдений. Але, не дивлячись на те, що метод один – сировина використовується зовсім різне, в залежності від традицій тієї чи іншої місцевості, і саме воно визначає смакові якості напою і забезпечує неймовірне розмаїття алкоголю та алкогольних традицій.

У Росії і Польщі особливо популярна горілка (правда, як раз горілка — виключення з правил, тому що якісна горілка виходить не дистиляцією, а ректифікацією). У країнах Латинської Америки, де поширене вирощування цукрового очерету, роблять ром. У Мексиці сировиною для алкоголю служить агава, і з неї виходить знаменита Текіла і Мескаль. У південній Європі виробляють коньяк і бренді з виноградних спиртів. У більш північній частині Європи з солоду роблять Виски.

Деякі спиртні напої вимагають тривалої витримки, як коньяк і віскі, деякі готові до вживання відразу — той же джин, горілка або граппа. Деякі можуть бути як витриманими так і немає — це ром, аквавіт, бренді і ін.

40 не межа

Зазвичай, ми звикли до магічного числа 40. Це або сорок градусів, або 40%, що, до речі, не одне й те саме. Так як градус вказує на кількість спирту за масою, а відсоток — за обсягом, не враховуючи різницю в масі спирту і води.

Чому за основу взято саме число 40 думки розходяться, але це хороша тема для ще однієї хорошої статті. А нас цікавить, щось міцніше.

Один з найвідоміших дуже міцних напоїв — Абсент, який виготовляється на основі полину. Вміст спирту в ньому починається від 70%. Довгий час він був заборонений у багатьох країнах, так як, вважалося, що він має наркотичну та галлюциногенное дію. Але, останнім часом кількість заборон зменшилася, і абсент почав повертатися в продаж, завойовуючи колишню популярність.

Друга міцна знаменитість — Джин, його фортеця варіюється від 46 до 55 градусів. Джин, по суті, є ялівцевого горілкою, так як виходить шляхом перегонки пшеничного спирту з ялівцем. Зазвичай, його не вживають в чистому вигляді, а змішують в коктейлях.

Граппа — національний італійський алкоголь — її роблять з вичавок винограду, а фортеця цього напою починається від 46 градусів. Технологія виготовлення і, головне, смак дуже схожий на більш звичну нам грузинську чачу.

Арманьяк — це міцний напій з виноградного спирту. Технологія його виготовлення схожа на бренді, але ось фортеця може досягати 55 градусів

Звичайно, загальновідомі горілка, текіла, брудні, ром і віскі теж бувають міцнішими 40 градусів, але це швидше виняток

Екзотика

Деякі напої не можна просто взяти і купити на полиці магазину, але в своїх країнах вони теж дуже популярні.

Чіча, батьківщиною якої є Латинська Америка, готується з пережованих сухих зерен маїсу, які заливаються водою, поки не почнеться бродіння. Кажуть, що від цього дивного напою найсильніше і довгий похмілля, але нам це достеменно невідомо, а вам на собі перевіряти цей факт ми не рекомендуємо. Зате точно відомо, що він набагато міцніше 40 градусів.

Китайське щуряче вино має міцність 57 градусів. Для його приготування використовуються новонароджені крисята, яких заливають рисовою горілкою, і цей настій витримується цілий рік. Наскільки гарні його смакові якості можемо тільки припустити, тому що пробувати – категорично відмовляємося.

Дуже міцне пиво

Дуже цікавий рекордсмен цього списку було зварено в 2012 році пивоварний «Brewmeister» в Шотландії. Це пиво має фортецею в 65 градусів і відповідною назвою «Армагеддон». Воно володіє багатим смаком і ароматом, а готується з карамельного солоду, пшениці, вівсяних пластівців і джерельної води. При цьому пивоварня «Brewmeister» вирішила не зупинятися на досягнутому і зварила пиво «Зміїний отрута» з вмістом спирту 67%

Найміцніший

Ну а переможцем в номінації «найміцніший» алкоголь є американськи напій Everclear або диявольська вода. При цьому у себе на батьківщині він заборонений в 30 штатах.

Його виготовляють на основі пшеничного або кукурудзяного спирту, і зміст цього спирту в ньому 95%.
Звичайно ж, пити його окремо задоволення сумнівне, тому він, в основному, служить інгредієнтом для коктейлів

+38 (067) 620-43-34
info@tastecraft.com.ua

Зв’яжіться з нами!